Friday, October 15, 2010

Mannavaht

Olen suur mannavahu fänn ja seda juba lapsepõlvest
lemmikumad on kirsimahlast.arooniamahlast ja õuntest tehtud mannavaht...

mannavahtu on hästi lihtne teha seda saad kas mahlast lisades vett ja suhkrut,siirupist ja veest,moosist lisades vett  või ka marjadest mida keedad vees pehmeks.Kui täis mahlast teha tuleks vähem mahla ja rohkem vett panna muidu võib mannavaht minna kibedaks.Aga see oleneb mahlakangusest kui on lahjem mahl ei pruugi vaht kibedaks minna.

minul siin valmistatud hetkel kahte sorti mannavahtu
esimene on õuna tükkidest ja veest keedetud mannavaht
teiseks on õunamahlast,õuna tükkidest ja kiivist keedetud mannavaht
kuna mannavaht seistes läheb paksemaks olen keetnud vedelama mannavahu
1 liitri vedeliku kohta
1 dl mannat
suhkrut olen lisanud maitse järgi
kui on hapust mahlast siis 1-2 dl suhkrut kui magus moos siis pole üldse suhkrut lisanud



Õuna tükkidega mannavaht

umbes 8 dl kooritud õunatükikesi
1 dl suhkrut
1 liiter vett
1 dl mannat

Aseta õunatükid koos vee ja suhkruga keema ning keeda kuni õunad on pehmed
Nirista sisse manna,kuumuta kuni manna on paisunud ja paraja paksusega.Jahuta ning vahusta mikseriga vaht
Kuum mannavaht ei lähe vahtu
Serveeri piimaga


Õuna-kiivi mannavaht

2 tassi õunamahla
1 liiter vett
3 kiivit
5 suuremat õuna
2 dl suhkrut
1.5 dl mannat

Pane vesi,mahl ja suhkur keema
Koori ja tükelda õunad ning kiivi,keeda need pehmeks mahlas
Kui puuvilja tükid pehmed nirista sisse pidevalt segades manna,lase mannal paisuda nii 7 minutit ja tõsta jahtuma
Mikserda jahutatud mannavaht korralikult vahule.Serveeri piimaga

2 comments:

  1. Kuidas õuna-kiivi mannavaht maitses?

    ReplyDelete
  2. päris mõnus oli
    tasub kindlasti proovida
    kui maitset veidi üritada kirjeldada siis esimene asi mis meelde tuleb on tikrimoos
    ma ei tea miks selle maitsega on

    ReplyDelete