Thursday, February 14, 2013

Pirukad

Facebookis käis kuskilt läbi pildike,kus olid tomati ja juustu täidisega pisikesed pirukad mingilt vene keelsest saidilt
nu ei andnud rahu ja otsisin mis ma otsisin aga üles leidsin selle koha :)
Pirukad sellelt saidilt siis

1 tass sooja keedetud vett
minul läks umbes 5 dl jahu
soola
1 tl suhkrut
2 spl õli

Sega kokku kausis kõik taigna ained ja sõtku taigent niikaua kuni tuleb käteküljest lahti
Taigen jääb selline pehme ja elastne
Tee taigen pooleks
rulli üks osa taignast lahti vähese jahuga kaetud pinnal

Täidis

200 g riivitud juustu
4 kuni 5 tomatit lõigatud viiludeks
soola
pipart
maitserohelist
1 tuunikala konserv nõrutatult
natuke musti oliive viilutatuna

Lahti rullitud taignale tõsta kõikepealt tomati viilus pisikeste vahedega
Tomatile tõsta täidis mille sa kokku segasid kausis
Rulli lahti teine osa taignast ja aseta tomati tükkidele
Võta nüüd natuke suurema suuga klaas,purk,tass kui tomatid ja siis suru korralikult piruka taigen üheteise külge ja lõika välja.vajuta sõrmedega otsad veel kinni
Aja potis õli kuumaks ja küpseta pirukaid õlis mõlemalt poolt kuldseteks
Serveeri pisikese salatiga







2 comments:

  1. Kas neid pirukaid võiks ahjus ka teha? Või on õlis praadimine oluline?
    Näevad nii head välja, et tahaks ise järgi proovida :)

    ReplyDelete
  2. ausalt öeldes ma ei tea kuidas see ahjus küpsetamine talle oleks
    aga äkki ei muuda midagi,proovi tee kasvõi 2 tükki ahjus nii 180 kraadi juures 15 kuni 20 min
    need pirukad muidu sellised rasvased ei jää nagu pontsikud või muud õlis kõpsetatud pirukad.Lase alati õli kuumaks ja siis pane pirukas või friikartul küpsema siis õli ei imbu sisse ning küpseb ilusti.kui õli ei ole piisavalt kuum ja sinna sisse visata kõpsetamist vajavad asjad siis õli läheb tootesse ja alles siis hakkab kõpsema ja jäävad sellised lögad.

    ReplyDelete